"Титанијум " је сама о ветру од домаћих великих авиона

Глобални титанијум ресурса резерве су обилни. До 2015 године, Илмените, рутиле и анатасе ресурса, више од 2 милијарде тона. је доказано ресервесоф титанијума руде односно титанијум гвоздене руде 720 милиона тона, 46.6 милиона тона рутиле, износио је 760 милиона тона. Глобални титанијум ресурси су углавном распоређени у Аустралији, Јужној Африци, Канади, земљама као што су Кина и Индиа.Цхина редовима први у титанијум гвоздене руде задржава на броју 27.8% од глобалног. Аустралија рутиле депозите чине 60% од глобалног, заузима пола од рутиле депозита у свет.
Али 2014 квалитетне производе обраде капацитета, укупна производња од титанијума у Кини износиле 49700 тона, једина налоге за око 30 одсто у глобални укупан титанијум обраде за производњу. Од четири главна титанијум продуцента на свету низводно потражње на броју, у Сједињене Државе због својих моћан ваздуха, индустријском предузећу, повезаних апликација на броју 80% од укупног броја; Насупрот томе, Русија се углавном користи у авијацији, на броју око 60%. Наша земља, титанијум се углавном користи за достављају јефтине индустрије и аеродинамика апликације само налози за 4% од укупног броја, далеко испод која користи пропорцијом других земаља која одражава у Кини врхунски титанијум обраду низак капацитет.
Али тренутно, врхунски авио индустрија води титанијум потражње. Према јавним информацијама Схангхаи авиона дизајна и истраживања института, Ц919 користећи титанијум 9,3% укупне 42.1 тона Ц919 тежине, циљате 3.92 тона титанијум потрошње сваког Ц919.

Према јавним информацијама овде има 517 ЦОМАЦ Ц919 авиона на наредбе у овом тренутку, у будућности ће то довести убијем таино 2024 тона постепеног потражњу за авио индустрије титанијум, ова индустрија расте брзо. Кина је Филдинг великих транспортних авиона, војне авијације титанијум има широку перспективу. Зато што је Кина пати дуго времена због недостатка великих транспортних авиона, са нестрпљењем му треба великих транспортних авиона. Откад 2013 Кине домаћих Y-20 велики војни транспортни авион први лет осим статичке тестер за тестовима, је произвела четири прототипа. Према параметре за велики транспорт авиона и Прекоморски контраст процена титанијум користећи на броју око 36%. сваком Y-20 користећи 80 тона титанијума. У складу са претходних 400 потражње листу Y-20 предвиђања, то ће довести до 32000 тона авијације титанијум постепеног потражње.
Кина авијације има велику промоцију простор у луксузним титанијум деманд.Цомпарисон са страним мејнстрим путника авиона и борац титанијум пропорција, кинеске домаће авиона пропорцију употреба титанијум да се уздигну. Ми смо веома оптимистичан у погледу изгледа за врхунски титанијум материјал у Кини авијацији.